Trots op heldenactie van onze oud-collega!

30 juni 2021

Onlangs deden we een oproep op social media met de vraag of je iemand bent of kent die een heldendaad heeft verricht. Graag lichten we een van de geweldige heldendaden van een oud-collega van ons uit!

Heldenactie op A32
Onze oud-collega vrachtwagenchauffeur Jorrit Hansma heeft vorig jaar op de A32 bij Steenwijk mogelijk veel leed voorkomen. Jorrit reed over de A32 bij Steenwijk in de richting van Friesland toen het ongeluk voor hem gebeurde. ,,Ik werd ingehaald door een busje dat met een enorme snelheid reed. Ik weet niet wat hij aan het doen was, maar hij ging steeds verder naar rechts totdat hij tegen de vrachtwagen die voor mij reed knalde.” Hij zag het ongeluk gebeuren en kwam meteen in actie. 

Na het ongeluk ontstond een enorme ravage op de snelweg. De weg lag vol met plastic en er kwam veel rook uit het busje. ,,Ik wist eerst even niet wat ik moest doen, maar toen heb ik mijn vrachtwagen dwars over de snelweg geparkeerd. Ik dacht: dan kan er geen ander verkeer meer opknallen.”

,,Ik ben zeker trots”, laat hij weten. ,,Hij moest snel schakelen en heeft de juiste keuzes gemaakt. Het is heel goed wat hij gedaan heeft. Hij heeft de alarmdiensten gebeld, zichzelf in veiligheid gebracht en de andere chauffeur geholpen. Hij heeft precies gedaan wat hij moest doen.”
De bestuurder van het bedrijfsbusje is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Friesland werd tijdelijk omgeleid via de vluchtstrook. Het busje is door een bergingsbedrijf weggesleept. De vrachtwagen had amper schade en de chauffeur kon zelf verder rijden. 

Het is de eerste keer dat Jorrit, die op het moment van zijn heldendaad zo’n vijf jaar zijn rijbewijs had, zoiets meemaakt. ,,Maar als het nog een keer gebeurt, zal ik het zeker weer doen. Als je erger kunt voorkomen, moet je dat altijd doen”, besluit de nuchtere Fries. 

Lof voor de actie van de chauffeur

Politieagent Hilda van der Walle reageert op social media vol lof over de actie van de chauffeur. ‘Hulde voor de chauffeur van Giesing en zn. Door zijn alerte optreden werd erger voorkomen’, schrijft ze op Twitter en Instagram. 

Uiteraard zijn wij ook super trots op deze heldenactie van onze collega!! Wij wensen Jorrit nog heel veel veilige kilometers! 

Bron: De Stentor
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!